top of page

איך להתמודד עם בן/ת זוג שנמנע מלתת לך חיבה ורגשות חמים?

חווה קושי במערכת היחסים בגלל חוסר חיבה? אתה לא לבד. חיבה היא חלק מרכזי ומניע במערכות יחסים רומנטיות. היא המנוף שגורם לנו להרגיש אהובים ורצויים. עם זאת, לעיתים אנשים נתקלים בקושי להביע חיבה, ולעיתים זה אפילו מוביל להימנעות מוחלטת מהבעת רגשות.

אז מה עושים במצב כזה? הנה כל מה שצריך לדעת!

 




מה גורם להימנעות מהבעת חיבה?

מתח: ייתכן שהפרטנר שלך פשוט לחוץ ואינו מסוגל להביע חיבה.

טראומה: חוויות מהעבר שמשפיעות על יכולתו של האדם להיפתח רגשית.

חינוך משפחתי: גישות ואמונות שאימץ הפרט במשפחת המוצא שלו, והן משפיעות על ההווה ומונעות גילויי חיבה בין בפומבי ובין בבית.

חוסר שביעות רצון ממערכת היחסים: כאשר הקשר אינו ממלא את הציפיות, ייתכן שתהיה פחות חיבה.

דוגמאות להימנעות מחיבה

הטיפול השקט: סירוב לתקשר במהלך ויכוח או מחלוקת. שתיקות של ימים עד חודשים כתגמול על פגיעה רגשית.

הימנעות ממין: שימוש במין ככלי לשליטה או ענישה.

הימנעות משיחות אינטימיות: סגירה רגשית וסירוב לדבר על נושאים רגישים. דחיית שיחות רגשיות, הבעת כעס או אי רצון לברר נושאים רגשיים טעונים.

סירוב לחיבה פיזית: סירוב לנשיקות, חיבוקים או מגע פיזי כאמצעי שליטה.

 

איך להתמודד עם הימנעות רגשית?

הדרך להתמודד עם הימנעות רגשית תלויה במקור הקושי:

הימנעות מתעללת: כאשר בן/בת הזוג נמנע מלהביע חיבה כדי לשלוט או להעניש, זהו סימן להתעללות רגשית. אדם שמפגין התנהגויות מתעללות עשוי לא רק להימנע מלהביע חיבה. הוא עשוי גם לנסות להשאיר אותך מחוץ למעגל של מידע חשוב, להגביל את היכולת שלך לדבר עם מערכת התמיכה שלך, ולהגביל את הגישה שלך לעצמאות כלכלית.

במעגל ההתעללות, האדם שמפגין התנהגויות מתעללות ככל הנראה מנסה לגרום לך להרגיש מבודד וחסר כוח.

יצירת תוכנית עבודה עם מטפל, חבר מהימן או אדם אהוב היא קריטית עבורך.

מטפל יעזור לך:

למצוא תמיכה ומשאבים נוספים לפיתוח חוסן נפשיליצור תוכנית לעזוב את הפרטנר המתעלללגלות טכניקות שיעזרו לך להתמודד עם מערכת יחסים מתעללת.



איך להתמודד עם הימנעות רגשית מגוננת?

כאשר אתה מתמודד עם הימנעות רגשית מגוננת, אפשר/י מרחב בטוח לבן הזוג שלך להביע רגשות פגיעים עם חשיפה רגשית שלא תעורר ביקורת או דחיה. הימנעות רגשית מגוננת נוצרת כאשר אנשים לא מביעים את רגשותיהם או רצונותיהם עקב פחד מדחייה או ביקורת.

את/ה יכול/ה לעזור לאדם שנמנע כצורת הגנה על ידי:

תקשורת ברורה: תקשורת ברורה מאפשרת לך לבטא לבן הזוג שלך שאכפת לך ממנו ותשמע אותו ללא שיפוטיות.יצירת מרחב בטוח לפגיעות: שים לב לעצמך, לתגובות ביקורתיות או שליליות כלפי בן הזוג שלך שמביע או מראה חיבה כלפיך. שים לב לשפת הגדוף שלך להבעות הפנים שלפעמים משדרות דחיה, מרחק ומיאוס. אפשר לבן/ת הזוג שלך לבטא את עצמו בצורה פתוחה עשוי להבטיח מערכת יחסים בטוחה רגשית שבה ניתן להראות חיבה.הענקת ביטחון: על ידי הענקת ביטחון, אתה יכול לעזור לבן הזוג שלך לסמוך על כך שלא תגיב באופן שלילי לגילויי חיבה.

לסיכום,

חלק מהאנשים נמנעים מלהביע חיבה כצורת ענישה, וחלק עושים זאת כמנגנון הגנה. לא משנה איזו צורת הימנעות אתה חווה, יש דרכים להתמודד. אם בן הזוג שלך נמנע מלהביע חיבה בגלל מנגנון הגנה, תקשר בצורה ברורה ועודד אותו לחפש עזרה מקצועית.





1 comentario


queen john
queen john
31 oct

שמי מונאליסה לנדק. מתוך שפע יתר של שמחה, הלב שלי מדבר מאוד על DR APATA. הוא נחלץ לעזרתי כשהחיים שלי נהרסו במשך חודשים. המאהב שלי עזב אותי בשביל גברת אחרת ומעט ידעתי שהוא שולט במוח ומהפנט. עשיתי כל מה שיכולתי כדי להחזיר אותו, אך ללא הועיל. הוא יצא מהעיר עם הגברת ומעולם לא שמעתי ממנו ולא ראיתי אותו שוב. חיפשתי עזרה באינטרנט כשקראתי איך DR APATA עזר לנשים אחרות שהיו להן אותן בעיות. פניתי אליו והוא אמר לי כל מה שצריך לעשות, מה שעשיתי. בדיוק כפי שהבטיח, האהבה והאושר שחלקתי עם בן זוגי הוחזרו והוא נוקה מהקסם האפל שהטילו עליו וחזר אלי לאחר 48 שעות. DR APATA כנה בעזרה לאנשים והוא יכול לעזור לך אם תחליט לפנות אליו עוד היום.…

Me gusta
פוסטים מומלצים
חדש בבלוג
תגיות
ארכיון
עקבו אחרי הבלוג
  • Facebook Basic Square
RSS Feed
bottom of page